İçeriğe geç

Haysiyetsiz Erkek Ne Demek

Haysiyetsiz adam ne demek?

Doktrin, onursuz yaşamı, toplum tarafından anlaşıldığı şekliyle ahlak, şeref, onur ve haysiyet kavramlarıyla sürekli çatışma halinde olan bir yaşam olarak tanımlamaktadır.

Haysiyetsiz insan ne demek?

Namussuz kime denir? Toplumun kendisine değer verip vermediğini önemseyen, şahsi çıkarlarını namusundan üstün tutan kişilere namussuz denir.

En haysiyetsiz ne demek?

B. “Şerefsiz” ifadesi, onur ve değeri olmayan, şerefini kaybetmiş anlamına gelir.

Haysiyetsiz hayat sürme ne demek?

Onursuz bir hayat yaşamak ne demektir? Toplumun anlayışına göre onursuz bir hayat yaşamak, belirli bir süre şeref, namus ve haysiyet kavramlarıyla bağdaşmayacak şekilde yaşamak anlamına gelir. Onursuz bir hayat, Türk Medeni Kanunu’nda düzenlenen boşanma sebeplerinden biridir.

Şeref ve haysiyet ne demek?

Yargıtay 28 Mart 2001 tarihli kararında[5] şeref ve haysiyeti “toplumun gerekli gördüğü ahlaki niteliklere ve ölçütlere dayalı olarak bir kişiye verilen değer yargıları” olarak tanımlamıştır.

Haysiyetsiz ne demek hukuk?

Şerefsiz bir hayat yaşamak; toplumun değerlerine, ahlaki yapısına, namus ve terbiye anlayışına aykırı bir hayat tarzını benimsemek ve bunu sürekli sürdürmek anlamına gelir.

Insan haysiyeti nedir?

Anayasa Mahkemesi kararlarında22 belirtildiği üzere, insan onuru kavramı, bir kişinin sadece insan olması dolayısıyla kazandığı değerin, kişinin içinde bulunduğu durum veya şartlar ne olursa olsun tanınması ve saygı görmesi anlamına gelmektedir.

Haysiyet kelimesinin eş anlamı nedir?

Şeref, haysiyet, haysiyet.

Şerefin tahmini nedir?

Şeref, Türk kökenli bir isimdir ve “şeref”, “itibar” ve “saygınlık” gibi anlamları içerir. Bu isim genellikle sahibine toplumda saygın bir konum atfeder ve onurlu bir yaşam tarzını sembolize eder.

Cürüm ve haysiyetsizlik nedir?

III- Suçlar ve Şerefsizlik: EMK. 131- “Herhangi bir erkek veya kadın, kendisiyle birlikte yaşamayı tahammül edilemez kılacak derecede onur kırıcı bir hayat süren veya aşağılayıcı bir suç işleyen diğerine karşı her zaman boşanma davası açabilir.”

Karaktersiz ne demek ne anlama gelir?

“Karaktersiz” kelimesinin anlamı kötü karaktere sahip olmaktır. Dilimizde yaygın olarak kullanılan bu kelime aynı zamanda “güvenilmez” anlamında da kullanılır.

Arsız demek ne anlama gelir?

– Utanma ve mahcubiyet nedir bilmeyen cesur ve atılgan kişi.

Özel boşanma sebepleri nelerdir?

Kanunda boşanmanın bireysel nedenleri ayrı ayrı sıralanmıştır. Buna göre boşanmanın özel nedenleri şunlardır: zina, geçimini sağlamaya çalışma, çok kötü veya onur kırıcı davranış, suç işlemek ve onursuz bir hayat, terk edilme ve akıl hastalığı.

Erkeğin alkol alması boşanma sebebi midir?

Yani normal şartlarda eşin alkol tüketimi nedeniyle boşanma davası kabul edilmez. Boşanma kararı verilebilmesi için bu durumun, bir bağımlılığın veya yaygın adıyla alkolizmin yanı sıra evlilik birliğinin temellerini sarsmış olması gerekir.

Evlilik birliğinin temelinden sarsılması ne demektir?

Evlilik birliğinin temelinden sarsılması (şiddetli geçimsizlik) nedeniyle boşanma davası; evlilik birliği temelinden sarsılan eşin, birlikte yaşamalarının artık beklenemeyeceği kadar şiddetli bir biçimde sarsılması durumunda, genellikle suçlu veya daha az suçlu olan eşin diğer eşe karşı açtığı çekişmeli boşanma davası türüdür.

Hasis adam ne demek?

2 – kötü, zayıf, bitkin, sefil, muhtaç, alçak, bodur, eğri, sığ, gelişmemiş, değersiz, açgözlü, vücudu ve şekli bozuk, yetersiz.

Asil adam ne demek?

Bu, doğumları veya hükümdarın emriyle belirli ayrıcalıklara ve özel unvanlara sahip olan kişileri ifade eder. Soyluluk durumuna soyluluk veya lordluk denir. Birçok toplumda soyluluk ebeveynlerden çocuklara (genellikle babadan oğula) geçer.

Miskin adam ne demek?

Miskin, ne malı ne de geliri olan fakir kişidir. Arapçada bu, hareket edemeyen anlamına gelir. Çoğulu mesâkîn’dir. Bu yoksulluk ve zorluk seviyesi bir kişinin çökmesine ve onu bilinçsiz, hareketsiz ve çaresiz hale getirdiğinden, bu tür fakir insanlara yoksul denir.

Meziyetsiz ne anlama gelir?

“Liyakatsiz” kelimesi “sevilmeyen ve üstün niteliklerden yoksun” anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir