Akademik makaleler nereden bulunur?
Akademik Makalelere Ulaşabileceğiniz 5 Web Sitesi YÖK Tez (Ulusal Tez Merkezi) YÖK Tez, Türkiye’deki üniversitelerde hazırlanmış yüksek lisans ve doktora tezlerine erişebileceğiniz geniş bir arşive sahiptir. … . … DergiPark. …ResearchGate.
Akademik ürünlere nereden ve nasıl ulaşabilirim?
Google Akademik yalnızca akademik makaleleri ve konuları arayan bir arama motorudur. Konuların altındaki “Alıntılar” bölümü, makaleye atıfta bulunan diğer makalelerin sayısını ve bu makalelerin listesini gösterir. “Oturum aç”a tıklayarak Google hesabınızla oturum açabilirsiniz.
Ücretsiz makale nasıl bulunur?
En önemlileri şunlardır: Google Akademik, Core, Bilim Kamu Kütüphanesi (PLOS), ScienceOpen, Sosyal Bilimler Araştırma Ağı (SSNR), Açık Erişim Rehberi (DOAJ), PubMed, E-Tezler Çevrimiçi Servisi (EThOS), BioMed Zentrale ve Bielefeld Akademik Arama Motoru.
Google Scholar ücretli mi?
Google Akademik bu hizmeti ücretsiz olarak sunmaktadır.
Makale ve tezleri nereden bulabilirim?
TEZ MAKALE TARAMASI Bilim (Bazı üniversite kampüslerinden ücretsiz erişim) … Scopus (Bazı üniversite kampüslerinden ücretsiz erişim) … … British Library Tez Servisi. … Açık Erişim Dergileri Rehberi. … Akademik .Daha fazla makale…
PubMed ücretli mi?
PubMed, esas olarak yaşam bilimleri ve biyomedikal konulardaki referans ve özetlerin yer aldığı MEDLINE veritabanına erişen ücretsiz bir arama motorudur.
Bilimsel kaynaklara nasıl ulaşılır?
Türkçe kaynak arıyorsanız Yöktez ve DergiPark gibi açık erişimli ve Türkçe akademik kaynaklara, özellikle araştırma makalelerine ve derlemelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca Ankara Üniversitesi’nin tüm kitap koleksiyonu ve ders eğitimlerinde kullanılan ders notları da yayınlanmaktadır.
Web of Science ücretli mi?
Bu, Web of Science platformu tarafından ücretsiz olarak sağlanan araştırmacı kimlik numarasıdır.
DOI nasıl bulunur?
Süreci tamamlanan makaleler için de DOI numarası alabilirsiniz. Bunu yapmak için Editör panelinde MENÜ>>Sayılar ve Makaleler>>Makaleler’e gidin ve söz konusu makaleyi bulun ve yanındaki “DOI için gerekli bilgiler” sütununa bakın.
Sci-Hub makale nasıl bulunur?
Ücret ödeyerek bilimsel bir yayını okuyabileceğiniz bir derginin web sitesi adresinin sonuna “.sci-hub.bz” eklersiniz ve bu sistem üzerinden makaleye ücretsiz olarak erişebilirsiniz. Aynı zamanda, yayınlarla ilgili arama motorlarının sonuna aynı eklentiyi ekleyerek ve tarayarak bu dokümanlara erişebilirsiniz.
Makale kaç TL?
Yerli makaleler için makale başı ücret 1,50 TL, makale dışı kaynaklar (kitap, proje, Cochrane vb.) için ise ücret 6 TL’dir.
Sci-Hub ne işe yarar?
Sci-Hub, olağan ödeme duvarlarını atlayarak bilimsel makalelere erişim sağlayan bir çevrimiçi havuz ve ağ hizmetidir. Akademik yayıncı Elsevier, bilimsel makalelere “korsan” erişim sağladığını iddia ediyor. Site 70.000.
Akademik makale nereden okunur?
ScienceDirect, ResearchGate, DergiPark ve National Thesis Center gibi kaynaklar bu konuda sizin için en iyi seçimdir. Üniversitelerin kendi çevrimiçi kütüphaneleri de vardır. Buradan da kaynak arayabilirsiniz.
Google Scholar nasıl girilir?
1. Web sitesinden Google Scholar ana sayfasına erişin. 2. “Oturum aç” bağlantısı üzerinden Gmail hesabınızı kullanarak veritabanına giriş yapın.
Google Scholar ne demek?
Google Scholar, Google’ın akademik bir arama motorudur. Platform, tüm bilimsel yayınları kolayca arama olanağı sunar. Google Scholar, dünya çapında bilimsel araştırma kaynaklarına erişmek için önde gelen tarama platformlarından biridir.
Akademik atıflar nasıl bulunur?
1- Atıfları taramak için yeni web sitesindeki “Web of Science” bağlantısına ulaşabilirsiniz. 2- Bu pencerede “ARAŞTIRMACI” sekmesini seçip sola soyadını, sağa adını ve gerekiyorsa ortadaki baş harflerini yazın.
Akademik makaleler nelerdir?
Akademik bir makale, kanıt, analiz ve yorum kullanarak bir fikir veya argüman geliştiren odaklanmış bir metindir. Yazabileceğiniz birçok makale türü vardır. Bir makalenin içeriği ve uzunluğu, onu yazan kişinin seviyesine, çalışma konunuza ve derginizin gereksinimlerine bağlı olacaktır.
Akademik kaynaklara nasıl erişilir?
Türkçe kaynak arıyorsanız Yöktez ve DergiPark gibi açık erişimli ve Türkçe akademik kaynaklara, özellikle araştırma makalelerine ve derlemelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca Ankara Üniversitesi’nin tüm kitap koleksiyonu ve ders eğitimlerinde kullanılan ders notları da yayınlanmaktadır.
Hangi sitelerden araştırma yapılır?
Scopus.Scopus h-indeksi.Pubmed.ScienceDirect.Google Akademik.Google Akademik Atıfları.
Tavsiyeli Bağlantılar: Boğaz Anjine Ne Iyi Gelir