İçeriğe geç

Ci̇Mer Cevap Ne Zaman Gelir

CİMER kaç güne cevap verir?

17 CİMER’e bildirim talebinde bulunabilir miyim? Dilekçe ve bilgi edinme hakkı kapsamında CİMER’e yapılan başvurular belirli hukuki değerlendirme prosedürlerine göre işleme alınmakta olup, başvurunun türüne göre 30 gün veya 15 iş günü içerisinde cevaplandırılması gerekmektedir.

CİMER cevabı nasıl görünür?

CİMER’e yapılan başvurular en kısa sürede cevaplanacaktır. Ancak sınav sırasında ve sonrasında sonuçları sorgulamak isterseniz bunu CİMER’in resmi sayfasından veya e-Devlet Kapısı üzerinden kolayca yapabilirsiniz. Bu bilgileri girdikten sonra Doğrulama Kodu Gönder butonuna tıklayarak sorgulamayı yapabilirsiniz.

CİMER’e şikâyet ettikten sonra ne olur?

Başvuruda şikâyet edilen kişi veya makam, daha üst bir makam veya kurumun denetim makamı tarafından incelenecek ve bu makam başvuruya cevap verecektir. Şikâyet edilen kişi veya idari makamın başvuruya cevap vermesi mümkün değildir.

CİMER şikayetleri işe yarıyor mu?

CİMER, bir görevi varmış gibi göstererek bir işi yapmaz veya o göreve doğrudan ulaşıp işin yapılmasını sağlamaz. Talebi ciddi görürse, bu makama ulaşmış olsa bile soruşturma başlatabilir veya uyarı verebilir.

CİMER’den cevap gelmedi ne yapmalıyım?

BAŞVURUMA CEVAP VERİLMEZSE NE YAPABİLİRİM? 1) Başvurunuzun konusu bir soru veya şikâyet ise ve başvurunuza 30 gün içerisinde cevap verilmemişse, cevap alamadığınız gerekçesiyle CİMER aracılığıyla başvuruda bulunabilirsiniz.

CİMER ceza verir mi?

DMK m. 125) ÖZET Bilgi edinme başvuruları, kamu görevlisi olsun veya olmasın herkes açısından başvuru usulüne tabi olduğundan, üst makamlara başvuran kamu görevlisine rütbe atladığı gerekçesiyle ceza verilemez.

CİMER şikayeti asılsız çıkarsa ne olur?

CIMER şikayetleri gibi şikayetler, şikayetin asılsız olması durumunda şikayetçiye karşı kamu davası açılabileceğini belirtmelidir. Aslında kamu davası açılmalıdır.

CİMER hangi şikayetlere bakar?

Millet ile devlet arasında güçlü bir iletişim köprüsü oluşturma amacıyla kurulan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER), vatandaşlarımızın dilekçe ve bilgi edinme hakkı başta olmak üzere, devlet politikalarıyla ilgili her konuda görüşlerini ifade edebilecekleri kapsamlı bir hizmet sunuyor.

CİMER’e şikâyet edenin kimliği açıklanır mı?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne şikâyet şeklinde yapılan başvurularda, CİMER personeli gerekli gördüğü takdirde başvurucunun yararına kimlik ve iletişim bilgileri gizlenebilir. Bu durumda başvurucunun kimlik ve iletişim bilgileri gizli olarak işlenecek ve kesinleştirilecektir.

Cimere şikayet ettiğim kişi beni bulabilir mi?

CİMER’e yöneltilen bilgi ve belgeler (kimlik ve iletişim bilgilerinin açık veya gizli olması fark etmeksizin) yetkisiz kişi veya makamlarla paylaşılmayacaktır.

CİMER’e hangi konularda şikayet edilir?

CIMER’e yapılabilecek şikayetlerin içeriği konusunda herhangi bir kısıtlama yoktur. Vatandaşlar diledikleri veya şikayette bulunmak istedikleri her konuda şikayette bulunabilirler. Talep veya şikayetin konusunun açık, anlaşılır ve kesin bir şekilde belirtilmesi önemlidir.

CİMER şikayeti savcılığa gider mi?

CİMER aracılığıyla yapılan ihbar ve şikâyetlerin soruşturulması, yetkili Cumhuriyet savcılığına ve Cumhuriyet savcısının gerekli görmesi halinde kolluk kuvvetlerine intikal ettirilmek suretiyle yapılır.

CİMER şikayet hakkı ne kadar?

CİMER için başvuru kapsamı 3000 karakterle sınırlıdır. Bu konudaki başvurunuz 3000 karakteri aşarsa, başvurunuzun geri kalanını yeni bir başvuruyla tekrar gönderebilirsiniz.

CİMER’in telefonu var mı?

Şikayetler CİMER’e e-devlet veya Cumhurbaşkanlığı web sitesi üzerinden yapılabilir. Şikayet ve talepler ayrıca ALO 150 İletişim Müdürlüğü’ne mektup veya faks yoluyla da yapılabilir.

CİMER şikayetinde isim nasıl gizlenir?

Şikayet başvurularında kimlik ve iletişim bilgileri gizlenemez. Bildirim türü seçilerek kimlik ve iletişim bilgileri gizlenen ancak konusu itibarıyla şikayet türü kapsamına giren başvurular, İletişim Başkanlığı CİMER kullanıcıları tarafından şikayet türüne dönüştürülerek işleme alınır.

CİMER şikayeti asılsız çıkarsa ne olur?

CIMER şikayetleri gibi şikayetlerde, şikayetin asılsız olması durumunda şikayetçiye karşı kamu davası açılabileceği belirtilmelidir. Aslında kamu davası açılmalıdır.

CİMER’e şikâyet edenin kimliği açıklanır mı?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne şikâyet şeklinde yapılan başvurularda, CİMER personeli gerekli gördüğü takdirde başvurucunun yararına kimlik ve iletişim bilgileri gizlenebilir. Bu durumda başvurucunun kimlik ve iletişim bilgileri gizli olarak işlenecek ve kesinleştirilecektir.

CİMER hangi saatlerde hizmet veriyor?

Haftada 7 gün, günde 24 saat arayabilirsiniz. MEB İletişim Merkezi hangi konularda hizmet veriyor? Bakanlığımız kapsamındaki bilgi, görüş, öneri, sorgulama, başvuru desteği ve her türlü idari konularda hizmet vermektedir.

CİMER beklemeye alındı ne demek?

Başvuruya yazışma/inceleme/araştırma sonrasında cevap gelirse CİMER kullanıcısı “Ertele” butonuna tıklar ve erteleme nedenini belirtir. Ara cevap niteliğinde olan bu süreç başvuru sahibi tarafından da görülebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir