Kastamonu güzel bir şehir mi?
Karadeniz bölgesinde bulunan Kastamonu, binlerce yıllık tarihi zenginliği ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin önemli bir turizm şehridir. Temiz koyları, masmavi denizi ve güzel tatil köylerinin yanı sıra Kastamonu tarihi açıdan da önemli bir şehirdir.
Kastamonu’da yaşanılır mı?
Dünyaca ünlü Forbes dergisi, Türkiye’nin “en yaşanabilir şehirleri”ni sıralayan bir araştırma yayınladı. Kastamonu, 42.00 genel endeks değeriyle listede 50. sırada yer aldı. En düşükten en yükseğe doğru sıralanan “Yaşanacak ve Çalışılacak En İyi Şehirler” listesinin sıralaması dikkat çekti.
Kastamonu neyi ünlüdür?
Kastamonu neyle meşhurdur? Yöresel mutfağın incileriKuyu KebabıBanduma.Çekme Helva.Kıyma.Simit Tiridi.Patates butuİnebolu Simit.Ekşili pilav.Diğer ürünler…
Kastamonu’nun en tanınmış özellikleri nelerdir?
Kastamonu, aynı zamanda Evliyalar Şehri olarak da bilinir, Anadolu’nun en eski şehirlerinden biridir ve antik çağlardan ve Türk-İslam döneminden kalma birçok tarihi esere sahiptir. Kastamonu Kalesi, Atabey Camii, Şeyh Şaban-ı Veli Türbesi, Yanık Sultan Türbesi, Nasrullah Camii, Saat Kulesi vb. gibi birçok tarihi eser bulunmaktadır.
Kastamonu’da denize girilir mi?
Kastamonu sahilleri hem doğa hem de yüzme imkânı sunmasının yanı sıra deniz turizmi açısından da oldukça güzel fırsatlar sunmaktadır.
Kastamonu kökeni nedir?
Bu adlandırmanın kökeni “Komnens kalesi” anlamına gelen Kastra-Komnen olsa da, aynı hanedanın yazılı kayıtlarında Kastamonu’nun adı Castamon olarak kabul edilir. MS. 11. ve 12. yüzyıllara ait Bizans kaynaklarında Kastamonu şehri ilk olarak Castamon olarak anılmıştır.
Kastamonu pahalı bir şehir mi?
Kastamonu, en pahalı şehirlerden biri olarak ünlendi. Araştırmalara göre Ağrı, Türkiye’nin en ucuz şehri oldu.
Kastamonu kışın nasıl olur?
Kastamonu bölgesinde yazlar sıcak ve parçalı bulutlu, kışlar ise çok soğuk, karlı ve parçalı bulutludur. Yıl boyunca sıcaklık genellikle -5°C ile 28°C arasında değişir, nadiren -13°C’nin altına ve 34°C’nin üzerine çıkar.
Kastamonu’da deprem riski var mı?
1996 yılında yayınlanan deprem bölgesi haritası Kastamonu şehir merkezini birinci derece deprem bölgesi olarak sınıflandırıyor. Kastamonu Türkiye’nin kuzeyinde yer alır ve tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlüdür. Ancak bu doğal güzelliklerin yanı sıra Kastamonu’nun deprem tehlikesi de dikkat çekmektedir.
Kastamonu’da ne yemeli?
Kastamonu’nun Meşhur YemekleriBanduma.Kuyu KebabıPatates BuduSimit Tiridi.Etli Ekmek.Ekşi Pilav.İnebolu Simit.Kastamonu PastırmaDiğer ürünler…
Kastamonu neden önemli?
Kastamonu, Fatih Sultan Mehmet’in 1460 yılında Sinop’la birlikte bu şehri fethetmesi ve Candaroğulları Beyliği’ni ortadan kaldırmasıyla Osmanlı İmparatorluğu’na katıldı. Kastamonu, Kurtuluş Savaşı sırasında lojistik destek açısından en güvenilir bölge olduğu için büyük fayda sağladı.
Kastamonu’nun en meşhur yemeği nedir?
Kastamonu’nun ülkedeki en meşhur yemeği “Etli Ekmek”tir. Bu etli ekmeğin Konya’nın etli ekmeğiyle hiçbir alakası yoktur. İki şekilde hazırlanır: fırında ve saçta.
Kastamonu hangi soydan gelir?
Yirmi dört Oğuz boyunun neredeyse tamamı Kastamonu çevresine yerleştiği gibi, Alpı, Alpağut, Danişmendli, Kıpçak, Karluk, Çiğil ve Yağma gibi Türk boyları da Kastamonu’ya yerleşmişlerdir.
Kastamonu neden soğuk?
Kastamonu merkezde yıllık ortalama sıcaklık 9,8 °C’dir. Bu ortalama ile Kastamonu diğer komşu illere göre daha düşük ortalama sıcaklığa sahiptir ve bunun nedeni morfolojik yapıdır. Diğer komşu illere göre Kastamonu’da tek bir iklim tipi yerine iki iklim tipi etkili olmaktadır.
Kastamonu iklimi nasıl?
Bilinen sınıflandırma yöntemlerine göre Kastamonu ilimiz yarı nemli, kışları soğuk, yazları sıcak, fazla su olmayan ve deniz etkisine yakın bir iklime sahiptir. Kastamonu’da uzun vadeli ortalama sıcaklık 9,7 °C’dir. Uzun vadeli eğilime bakıldığında sıcaklıklar 2’dir.
Kastamonu’nun en güzel ilçesi hangisidir?
Gönüllerin bir, niyetlerin güzel olduğu bir akşamda Kastamonu’nun güzel ilçesi #Cide’de hemşehrilerimizle buluştuk.
Kastamonu nereyi gezmeli?
Kastamonu’nun Küre ilçesi, tarihi yapısıyla bilinen Ecevit Hanı ile doğa severlere unutulmaz bir konaklama seçeneği sunuyor. Uzunöz köyünde bulunan bu han, Horma Geçidi, Valla Geçidi, Ilıca Şelalesi ve Çatak Geçidi gibi Türkiye’nin en etkileyici doğal güzelliklerine yakınlığıyla öne çıkıyor.
Kastamonu’ya hangi ay gidilir?
Kastamonu’da doğa tatili planlıyorsanız, yeşilin tüm tonlarını deneyimleyebileceğiniz ilkbahar ve sonbahar aylarında da şehre gidebilirsiniz. Yaz turizmiyle denizin tadını çıkarmayı tercih ediyorsanız, Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları sizin için idealdir.
Kastamonu’nun genel özellikleri nelerdir?
Kastamonu, Karadeniz’de 135 km kirlenmemiş ve betonlaşmamış bir konumdadır. Sahil şeridiyle deniz, kum ve güneş arayanlara da hitap eder. Bu bölgede çok sayıda doğal plaj bulunur ve yoğun bir orman örtüsü vardır. Çatalzeytin’deki Ginolu Koyları ve Cide’deki Giderus Koyları Karadeniz’in en güzel koylarıdır.